maanantai 23. helmikuuta 2015

Elä yksin ja nauti

Syystä tai toisesta kirjahyllystäni löytyy pikkuinen helmi, joka on alun perin julkaistu 1936: Marjorie Hillisin kirjoittama opas sinkkunaisille "Elä yksin ja nauti". Se onkin ollut aika osuvaa luettavaa tässä uuden elämän alkutaipaleella. Jos nyt jätän huomiotta pukeutumisohjeet tai huonepalvelijan palkkaamisen aprikoinnin väliin, niin aika napakkaa asiaakin tuolta löytyy, ei tämän opuksen viehätys riipu pelkästään arkipäivän historiasta. Kah, löytyy tuolta myös muutama drinkkiohje, mm. Old Fashioned. Mad Men -fanit osaavat arvostaa tätä.


Etkö tunne uudelta paikkakunnalta ketään? Hattu päähän ja mene etsimään niitä uusia ystäviä. Vajoatko itsesääliin yksinäisyydessä? Hanki mielekkäitä harrastuksia, jotka vetävät sinut ulos kolostasi. Ota vastuu omasta elämästäsi. Kohtele itseäsi tärkeänä ja hemmottelun ansaitsevana ihmisenä, muut seuraavat malliasi perässä. Pidä huolta budjetistasi. Osta siistejä vaatteita, kas kun ne maksavat yhtä vähän kuin nukkavierut (näinköhän on enää?).


Aivan järkeviä neuvoja. Ei tietysti haittaa, että ne on kirjoitettu herkullisen nokkelasti ja humoristisestikin. Sivumääräkään ei pelota: mitä sitä ohjekirjaa paisuttelemaan, kun vähemmälläkin tulee asia selväksi.


Pirteää luettavaa kevään kynnyksellä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti