torstai 25. helmikuuta 2016

Pienen pieni maailma

Välillä sitä törmää vaikkapa fesen kaverilistoja tutkiessaan siihen, että piirit ovat tämän kokoisessa maassa helposti pienet. Ihmisten välillä löytyy joskus yllättäviäkin kytköksiä, jotka tarkemmin ajateltuna eivät ole ollenkaan kummallisia: meitä on täällä kerta kaikkiaan niin pieni joukko, että verkostoista alkaa helposti löytyä kaikenlaista hauskaa, kun vähän kaivelee.

Olin ensitreffeillä mukavan kaverin kanssa ja siinä jutustellessa paljastui, että olemme opiskelleet samalla kampuksella samaan aikaan. Harrastaneet hiukan samoja asioita. Oli hauskaa tutustua kerrankin tyyppiin, joka tuntui elävän samassa maailmassa kuin minä. On toki erittäin kiinnostavaa ihmetellä kerta toisensa jälkeen erilaisten ihmisten elämää ja ajattelua ja miten toisenlaiselta maailma näyttää toisen ihmisen näkökulmasta. Pohtia mitä tältä ihmiseltä oppisin, jos tutustuisimme paremmin. Mutta tuntui kyllä hyvältä kerrankin vähän huokaista kaiken tuttuudelle; tuntui että tämän hansikkaan sovittamisesta ei tulisi kovin vaikeaa.

Sitten ne yhdistävät asiat tulivat lähemmäs ja lähemmäs. Kaverilla alkoi tiettyjä juttuja yhdistellessä raksuttaa.

Lopulta paljastui, että itse asiassa mekin olemme treffikaverin kanssa tavanneet aikaisemmin. Siinä entisessä elämässä. Olen käynyt hänen kodissaan silloin, kun kummankin elämäntilanne oli vallan toinen. En muistanut käyntiä hyvin, mutta aikani kaiveltuani yksityiskohtia palautui mieleeni. Mieheen en silloin tietysti ollut kiinnittänyt paljoakaan huomiota.

Tuntui hurjalta. Nauratti. On tämä elämä hassua välillä.

2 kommenttia:

  1. Vastaukset
    1. Tätä voisi tietysti pitää myös vähän epäilyttävänä enteenä, mutta kuten yleensä, valitsen sen positiivisen vaihtoehdon. :)

      Poista